(Nem örülök, hogy a múltkori buszvezetős bejegyzés után ismét valami negatív élménnyel kell foglalkoznom, de a szolgáltatóipar szünetmentesen gondoskodik arról, hogy a halandó ne örülhessen túl sokat.)

Ha valaki egy fatális véletlen folytán T előfizetést kötne (esetünkben ez a T-Mobile, de mint megtudtam, a másik T-nél, a Telenornál sem minden papsajt, a Vodát pedig emberi számítások szerint nyugodtan idesorolhatjuk), az alábbiakat feltétlenül vegye figyelembe:
Új előfizetéseknél, amennyiben a vásárolt készülék alkalmas rá (szinte mindegyik alkalmas), a T-Mobile automatikusan aktiválja a NET START szolgáltatást. Erről ugyan olvashatunk a honlapjukon, de előfizetéskor nem hívják fel rá a figyelmet.

Márpedig mobil adatforgalom generálása esetén halálnak halálával tartozik bűnhődni a figyelmetlen júzer. (Például én, aki nem kapcsoltam ki a telefon menüjének setét erdejében gondosan mélyre rejtett tili-toli kapcsolóval ezt a funkciót. Na jó, azóta kikapcsoltam.) Persze nem tartanak kivégzéseket, ehelyett a "mobil adatforgalmi díjszabás" elnevezésű, hangzásához hűen kegyetlen szankció van divatban.

Mi is történt: fiam kapott pár napja egy új előfizetést, nem kértem hozzá internet-csomagot, a lakásban van wifi, elég, ha itthon netezik. Na igen, de néhány percre ma megszakadt a wifi kapcsolat (ne firtassuk, hogy 2010 végefelé normális-e, hogy lakáson belül ez megtörténik!), aminek a következményeképpen 5MB adatforgalom után (ez néhány perc böngészés alatt összejön), ez a kedves és felhasználóbarát szolgáltató 13Ft/10kB tarifa alkalmazásával nagyjából 5600 Ft-ot fog kiszámlázni. Miután minden kommunikációs szolgáltatást tőlük veszek (több mobil, mobilinternet, otthoni internet, vezetékes telefon, sat tv).
Barátságos szolgáltatás, nem?

Konklúzió: Nyazsgem, T!

(A múltkor a sofőrök, most a T, egyre nagyobb a sor a hátam mögött...)

A bejegyzés trackback címe:

https://belakancellar.blog.hu/api/trackback/id/tr992327602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása